Srijeda, 08 srpnja 2020 / Published in Izdvojeno

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske raspisao je Javni poziv fizičkim osobama (građankama i građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. Cilj je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.
Jedna od ključnih promjena u provedbi programa u donosu na prošlu godinu je ta da se na Javni poziv mogu javiti svi građani koji zadovoljavaju uvjete propisane Javnim pozivom, neovisno o tome u kojoj se jedinici lokalne samouprave nalaze, a prijava se šalje direktno u Fond.

Sve Senko peći na pelete za centralno grijanje spadaju u grupu kotlova na pelete stupnja korisnog djelovanja iznad 90%, te time zadovoljavaju uvjete iz natječaja. Stopa sufinanciranja iznosi 60%, odnosno u maksimalnom iznosu do 21.750 kn u kombinaciji s barem jednom mjerom na vanjskoj ovojnici-toplinskoj izolaciji.

Tekst Javnog poziva, popis certifikatora i ostale informacije možete pronaći na web stranicama Fonda. Prijave će biti omogućene od 1. rujna ove godine, tako da je svima potencijalno zainteresiranima, omogućeno dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije.

Za sve dodatne informacije o Senko pećima na pelete za centralno grijanje kontaktirajte nas na prodaja@senko.hr.

Četvrtak, 06 rujna 2018 / Published in Izdvojeno
Ponedjeljak, 13 kolovoza 2018 / Published in Izdvojeno

NOVI klasični štednjak 6 kW na kruta goriva:

 • širina 50 cm,
 • kombinacija grijanja, kuhanja i pečenja,
 • pećnica 26×44×20 cm,
 • priključak za ulazak primarnog zraka Ø80 mm,
 • učinkovitost 75 %,
 • dostupan samo u INOX MAT varijanti,
 • dostupan od početka 9. mjeseca

Utorak, 17 srpnja 2018 / Published in Jeste li znali ?

Koji su to EU propisi relevantni za proizvode povezane s energijom (ErP – Energy related Products)?

Europska unija je 2015. godine donijela četiri temeljna propisa za uređaje za grijanje (ErP propisi) koji uključuju kotlove, peći na pelete, štednjake na drva i kamine.

Cilj ovih propisa bio je uvesti na europsko tržište samo proizvode “najnovije generacije”, obavezno s posebnom oznakom – energetskom naljepnicom (Energy label) koja prikazuje razred energetske učinkovitosti (A++ do G).

Za uređaje za grijanje na biomasu, ErP propisi su stupili na snagu u 28 država članica EU i svim zemljama europskog gospodarskog prostora (EEA) sa sljedećim datumima:

 • za kotlove na biomasu, obveza označavanja stupila je na snagu 1.4.2017. godine (Uredba EU 2015/1187)
 • za uređaje za lokalno grijanje prostora – štednjake i kamine na drva te peći na pelete, obveza označavanja stupila je na snagu 1.1.2018. godine (Uredba EU 2015/1186)

 

Kako pročitati energetsku naljepnicu za klasične štednjake i peći na pelete za grijanje prostora ?

 

Od 1.1.2018. svi štednjaci, kamini i peći na pelete koji su na tržištu, moraju imati energetsku naljepnicu, sličnu onoj koja se već zadnjih nekoliko godina koristi na velikim kućanskim aparatima.

Također, svi takvi uređaji moraju uz energetsku naljepnicu imati priložen i informacijski list proizvoda (Product fiche). Jedan informacijski list može se odnositi na više modela uređaja za lokalno grijanje prostora koje isporučuje isti dobavljač.

Za uređaje za lokalno grijanje prostora naljepnica sadrži sljedeće informacije:

 • naziv odnosno zaštitni znak dobavljača
 • identifikacijsku oznaku/naziv modela proizvoda
 • energetski razred proizvoda, na ljestvici od G do A++
 • izravnu toplinsku snagu uređaja odnosno njegovu nominalnu izlanu snagu, izraženu u kW

 

 

 

Kako pročitati energetsku naljepnicu za štednjake, kamine i peći na pelete za centralno grijanje ?

 

Energetska naljepnica na uređajima za centralno grijanje mora sadržavati iste informacije kao i ona na uređajima za lokalno grijanje prostora, uz dodatnu vrijednost neizravne toplinske snage odnosno snage koju uređaj daje na vodu sustava centralnog grijanja.

Ponedjeljak, 02 srpnja 2018 / Published in Izdvojeno

Patentirani materijal (SCHOTT CERAN HIGHTRANS® eco)  s ogromnom otpornošću na nagle toplinske šokove i normalna mehanička opterećenja u kuhinji. Moguća ugradnja kod većine modela SENKO štednjaka.

Petak, 08 lipnja 2018 / Published in Izdvojeno

Limitirana serija štednjaka namijenjena onima koji cijene vrhunski dizajn i opremaju suvremene interijere.

Petak, 23 veljače 2018 / Published in Izdvojeno

Posebna klasa štednjaka na kruta goriva trebala bi imati sljedeće karakteristike: veliku površinu za kuhanje za nekoliko posuda, široku i visoku pećnicu koja odlično peče, velika vrata ložišta za lakše ubacivanje goriva u ložište. Sve to smo realizirali na novoj liniji Premium.

Nakon dugogodišnjeg istraživanja i bezbrojnih eksperimenata, stigli smo u sljedeću fazu razvoja kuhinjskog asortimana. Štednjak za centralno grijanje ima iste funkcije kuhanja kao i tradicionalni (klasični) štednjak, ali uz mogućnost spajanja na sustav centralnog grijanja.

Prošlo je uspješno predstavljanje dva nova dizajnirana proizvoda na najvećem regionalnom sajmu biomase Valladolid u Španjolskoj. Hrvatskom tržištu također predstavljamo SENKO štednjake za centralno grijanje u Premium liniji koju karakterizira potpuno novi vanjski izgled.

Uz povećanje dimenzije pećnice koja je sada definitivno najvećih dimenzija kod štednjaka na kruto gorivo, novog sustava zatvaranja vrata ložišta i vrata pećnice, gotovo većina prednje strane štednjaka sjaji u kaljenom i vatrostalnom crnom staklu. Takav štednjak idealan je za ugradnju u moderne prostore koji žele sve čari i prednosti koje je nekada pružalo ognjište.

Najveća novost na tržištu i potpuni novitet je gornja ploča za kuhanje iz staklo keramike, poznatija kao brend CERAN najpoznatijeg proizvođača takvih ploča SCHOTT iz Njemačke. To je prvi štednjak na kruta goriva u regiji koji ima modernu staklo keramičku ploču koja ima svoje prednosti znane već na ostalim vrstama štednjaka. Uz nove modele štednjaka PREMIUM na tržištu u razvoju je i redizajn ostalih poznatih modela štednjaka i kamina na kruta.

Srijeda, 02 kolovoza 2017 / Published in Izdvojeno
Utorak, 28 veljače 2017 / Published in Izdvojeno, Uncategorized @hr
Petak, 23 rujna 2016 / Published in Izdvojeno, Uncategorized @hr
Četvrtak, 15 rujna 2016 / Published in Izdvojeno
Utorak, 12 srpnja 2016 / Published in Izdvojeno
Utorak, 12 srpnja 2016 / Published in Jeste li znali ?

jeste-li-znaliProizvodnja SENKO proizvoda u potpunosti je zaokružena: od vlastitog odjela razvoja proizvoda, pripreme dijelova laserskim rezanjem i probijanjem, CNC robotskim zavarivanjem kotlova i linijskom montažom do suvremeno opremljenog laboratorija za kontrolu kvalitete i ispitivanje proizvoda. Ovaj laboratorij za kontrolu i ispitivanje vlastitih proizvoda izgrađen je 2008. godine s ciljem postizanja visokih EU standarda za proizvode ove vrste (EN 12815, EN 13229, EN 13240, EN 14785). Zahvaljujući ovom ulaganju SENKO proizvodi razvijeni su sukladno EN normama i nose CE oznaku i Izjavu o svojstvima. Zadovoljavaju najstrože europske standarde kao što su BImSchV 2 (Njemačka), 15a B-VG (Austrija), DIN plus (Njemačka) i VKF AEAI (Švicarska). Strogo poštivanje ovih normi jamči kvalitetnu i sigurnu upotrebu proizvoda te zaštitu svih zakonskih prava potrošača.

Poseban segment u SENKO sustavu predstavlja odjel razvoja novih proizvoda gdje inženjeri u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje (Laboratorij za toplinu i toplinske uređaje) razvijaju inovativna rješenja novih proizvoda. Istovremeno ovdje se usavršavaju i postojeći proizvodi kako bi bili učinkovitiji i ekološki prihvatljiviji.

Naravno, visoke zahtjeve EN normi ne bi bilo moguće ispuniti bez kvalitetnog upravljanja sustavom proizvodnje i organizacije poduzeća te softverom za praćenje proizvodnje.

VRH

  Ostavite nam poruku, kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Vaša poruka