ZAŠTO GRIJANJE NA DRVENU BIOMASU?

najjeftiniji energent • ekološki prihvatljivo • 100 % obnovljiva sirovina • sigurno za upotrebu • lako upotrebljavati i instalirati uređaj • lako skladištiti, bezopasno za kućanstvo i okoliš • domaći energent, neovisan o stanju na svjetskom tržištu

ASORTIMAN

PROIZVODI

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Štednjak na kuta goriva je uređaj za izgaranje namijenjen za upotrebu u kućanstvu. Ima dvostruku funkciju: kuhanje i pečenje hrane (ovisno o modelu) te grijanje prostora u kojem se nalazi i centralno grijanje (ovisno o modelu). Standardno gorivo koje se koristi su drvene cjepanice i drveni briketi odgovarajuće veličine i relativne vlažnosti.

Štednjak na kruta goriva za centralno grijanje je uređaj za izgaranje drvene biomase koji je opremljen izmjenjivačem topline (kotlom). U kotlu se nalazi voda koja cirklulira kroz sustav centralnog grijanja i prenosi toplinu na ogrjevna tijela (radijatore isl.) koja na kraju odaju toplinu u prostor. Također, štednjak se može spojiti (uz odgovarajuću automatizaciju) i na sustav za zagrijavanje sanitarne (potrošne tople) vode.

Klasični štednjak na kruta goriva je uređaj za izgaranje drvene biomase čije ložište je u većini slučajeva opremljeno šamotom, na način da se maksimalno iskorištava sva nastala toplina, čime se postiže manja potrošnja goriva za jednaku zagrijanost prostora. Štednjaci su namijenjeni za grijanje prostora u kojem se nalaze.

Kamini za centralno grijanje su uređaji za izgaranje drvene biomase namijenjeni za grijanje prostora u kojem se nalaze i centralno grijanje. Spremnik vode nalazi se otraga, lijevo i desno bočno, te gore. Zbog toga se odlikuju visokim stupnjem iskoristivosti i mogu se priključiti u kombinaciju s bilo kojom drugom vrstom grijanja. Vanjska obloga kamina ima nebrojene mogućnosti - od rustikalnih do modernih dizajna – ovisno o Vašim željama i stilu unutarnjeg uređenja.

Peći na pelete su uređaji za izgaranje drvenih peleta namijenjeni za grijanje stambenih prostora i/ili centralno grijanje (ovisno o modelu), a istovremeno služe i kao ukrasni element u svakom ambijentu. Topli zrak pomoću ventilatora izlazi iz peći u prostoriju kroz rešetke na prednjoj strani peći. Drugim ventilatorom dovodi se primarni zrak u ložište, a dimni plinovi se istodobno odvode iz ložišta u dimnjak. Peći na pelete odlikuju se visokom učinkovitošću (više od 90 %) kao i vrlo niskim stupnjem
zagađenja okoliša.

SENKO

CERTIFIKATI

CE oznaka
Predstavlja oznaku proizvođača da proizvod ispunjava sve zahtjeve glede sigurnosti i zdravlja u pogledu smjernica EN normi.

ENERGY LABEL
Energetska naljepnica - predstavlja oznaku koja prikazuje razred energetske učinkovitosti (A++ do G) pojedinog proizvoda. Oznaka je obavezna od 1.1.2018. na svim uređajima za lokalno grijanje prostora.

VRH

    Ostavite nam poruku, kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš Email (obavezno)

    Vaša poruka