Poduzeće

Obiteljsko poduzeće SENKO d.o.o. razvilo se iz obrtničke radnje, osnovane 1978. godine za obavljanje raznih metaloprerađivačkih djelatnosti kojima se bavi do 1986. godine, kada otkupljuje licencu za proizvodnju kuhinjskih štednjaka za centralno grijanje, te počinje sa serijskom proizvodnjom. U 1990. godini obrt je preregistriran u društvo s ograničenom odgovornošću u 100%-tnom privatnom vlasništvu.

Poduzeće Senko metaloprerađivačke je djelatnosti, te se bavi proizvodnjom i prodajom štednjaka, kamina  i peći na drvenu biomasu, klasičnih i za centralno grijanje. Prema NKD-u SENKO d.o.o. spada u grupu 2752 – Proizvodnja neelektričnih aparata za kućanstvo. Poduzeće bilježi stalan rast prihoda i zaposlenih uz kontinuirana ulaganja u postrojenja i nove tehnologije.

Uz proizvodni pogon poduzeće posjeduje i vlastiti prodajno-izložbeni prostor. Osim direktne prodaje, proizvodi se plasiraju putem stručnih trgovačkih partnera diljem Hrvatske, te na tržišta Slovenije, Srbije, BiH, Austrije, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Irske, Švedske, Makedonije, Finske, Rumunjske, Mađarske, Kosova pa čak i prekooceanskih zemalja kao što su Izrael i Novi Zeland. Svoj budući razvoj i mogućnosti širenja SENKO vidi u razvoju novih proizvoda od kojih se posebno ističu štednjaci i peći na pelete, te njihova priprema za zahtjevno EU tržište. Shodno tome ovaj segment momentalno predstavlja i najveća ulaganja tvrtke.

Peći zadovoljavaju najstrože europske standarde kao što su BImSchV 2 (Njemačka), 15a B-VG (Austrija), DIN plus (Njemačka) i VKF AEAI (Švicarska). Odlikuju se sa vrlo visokom učinkovitošću (91-96%) te vrlo niskim stupnjem zagađenja okoliša. Možemo slobodno reći da smo sa ovakvim rezultatima među najboljima u ovom dijelu Europe.

Novi zahtjevi za ekološki dizajn propisuju obveznu minimalnu učinkovitost i standarde emisija kod uređaja za grijanje na zrak i uređaja za centralno grijanje. Zbog navedenog, naši su proizvodi certificirani prema ECO Design Normama.

VIZIJA

Očuvanje vršne pozicije regionalnog proizvođača visokokvalitetnih štednjaka i peći na drvenu biomasu uz pojačan plasman na nova europska tržišta kako bi se stabilnom prodajom osigurao kvalitetan napredak poduzeća i proizvoda permanentnim investiranjima u najnovije tehnologije za najnovija tehnološka rješenja

MISIJA

Proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda prema najvišim standardima koji svojom upotrebom ekološki doprinose očuvanju okoliša, a svojom učinkovitošću opravdavaju investiciju potrošača.

 

VRH

    Ostavite nam poruku, kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš Email (obavezno)

    Vaša poruka