Prednosti SENKO štednjaka

 Sa zadnje strane štednjaka ugrađen je dovod vanjskog zraka za izgaranje kako bi se izbjeglo trošenje toplog zraka (kisika) u prostoriji u kojoj se boravi (obaveza za niskoenergetske i pasivne kuće). Nedostatak kisika u prostoriji izaziva značajne zdravstvene poteškoće kod čovjeka.

SENKO štednjaci obloženi su šamotnom opekom, na način da se maksimalno iskorištava sva nastala toplina, čime se postiže manja potrošnja goriva za jednaku zagrijanost prostora.

Dovođenjem sekundarnog zraka u ložište dodatno se iskorištava ogrjev i spaljuju štetni plinovi, čime SENKO štednjaci u potpunosti zadovoljavaju ekološke norme i proces izgaranja goriva opisan sa SENKO GREEN LABEL.

Kod modela za centralno grijanje podizanje rešetke ložišta omogućeno je mehanizmom za promjenu položaja ljeto - zima kako bi se postigao maksimalan radni učinak.

ljetno i zimsko ložište

Za kontrolu izgaranja goriva svi modeli opremljeni su staklenim vratima ložišta koja ujedno i dekorativno obogaćuju štednjak.

Priključak za dimnjak podesiv je po visini, kako bi se postigla što lakša montaža štednjaka.

Ploče za kuhanje izrađene su u debljini od 8 mm - izbjegnuto savijanje i pucanje (dugotrajniji radni vijek štednjaka).

Ugradnjom SENKO proizvoda za centralno grijanje u svoj postojeći sustav grijanja na plin/loživo ulje ili solarnu energiju možete jednostavno i u svakom trenutku izabrati jeftiniji energent za grijanje i tako štedjeti.
shema MARKETING

Zelena strana SENKO štednjaka

Fotosintezom vode, zemnih minerala i ugljičnog dioksida (CO2) uz pomoć sunčeve energije izrasta stablo. Kod izgaranja, sunčeva energija, voda, CO2 i minerali (pepeo) ponovno se oslobađaju. Drvo je pohranjena sunčeva energija !

Zahvaljujući ovom ciklusu nastanka, drvo predstavlja potpuno ekološko gorivo. SENKO štednjaci u potpunosti zadovoljavaju ekološke norme te su idealni za izgaranje goriva u ovom energetskom ciklusu.

VRH

    Ostavite nam poruku, kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš Email (obavezno)

    Vaša poruka