KUPITE SENKO PEĆ NA PELETE UZ SUBVENCIJU FZOEU

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske raspisao je Javni poziv fizičkim osobama (građankama i građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. Cilj je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.
Jedna od ključnih promjena u provedbi programa u donosu na prošlu godinu je ta da se na Javni poziv mogu javiti svi građani koji zadovoljavaju uvjete propisane Javnim pozivom, neovisno o tome u kojoj se jedinici lokalne samouprave nalaze, a prijava se šalje direktno u Fond.

Sve Senko peći na pelete za centralno grijanje spadaju u grupu kotlova na pelete stupnja korisnog djelovanja iznad 90%, te time zadovoljavaju uvjete iz natječaja. Stopa sufinanciranja iznosi 60%, odnosno u maksimalnom iznosu do 21.750 kn u kombinaciji s barem jednom mjerom na vanjskoj ovojnici-toplinskoj izolaciji.

Tekst Javnog poziva, popis certifikatora i ostale informacije možete pronaći na web stranicama Fonda. Prijave će biti omogućene od 1. rujna ove godine, tako da je svima potencijalno zainteresiranima, omogućeno dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije.

Za sve dodatne informacije o Senko pećima na pelete za centralno grijanje kontaktirajte nas na prodaja@senko.hr.